11.12.2022.

15:37

Foto: Reuters

Planeta

"TRGOVAC SMRĆU" IDE NA FRONT?! Viktor But BESAN što Rusija nije ranije NAPALA UKRAJINU, rešio da bude DOBROVOLJAC U RATU?!

U intervjuu, koji je sa trgovcem oružja obavila Gazeta, But je izrazio podršku Rusiji u ratu sa Ukrajinom, govoreći o tome kako bi želeo da bude dobrovoljac na frontu.

„Ako bi imao priliku i neophodne veštine, ja bih se dobrovoljno prijavio", izjavio je But.

Ovo je prvi Butov intervju nakon 11 godina provedenih u američkom zatvoru.

U intervjuu, But je opisao ono što mu se dogodilo kao nešto što se dogodilo celoj njegovoj zemlji, rekavši da je on prvi prošao kroz zapdni „eksperiment“ i da je trebao da služi kao „primer“ šta će se desiti svim Rusima.

Govoreći o Ratu u Ukrajini, But je rekao: „Kao i skoro svaki Rus, nikada nisam razumeo zašto to nismo uradili ranije“.

Informer

Viktor But

Trgovac oružjem je tvrdio da je 2014. video snimke Ukrajinaca kako mašu ruskim zastavama i zovu „Rusija! Rusija!“ u Donbasu i Odesi. 

"U potpunosti podržavam specijalnu vojnu operaciju", zaključio je on govoreći o mogućnosti dobrovoljnog učešća u ratu.

Govoreći o povratku u Moskvu, But je rekao da uživa u povratku sa porodicom i voljenima i da  mu je drago što vidi sneg.

Dodao je da mu je želja da ima porodicu i da „bude normalna osoba“, jer sloboda koju sada uživa, kako on kaže, je nešto što je teško ostvarivo u SAD.

But se vratio u Rusiju u okviru razmene zatvorenika u kojoj je košarkaška zvezda Britni Grajner u petak otišla kući u Teksas nakon što je uhapšena u Moskvi u februaru zbog nošenja ulja od kanabisa.