12.12.2022.

18:38

Foto:

Planeta

ZAHAROVA SE NE ZAUSTAVLJA, ANALENA BERBOK JOJ "BAŠ STALA NA ŽULJ" Beograd ima dokument i priliku da pošalje 1.000 policajaca na KiM, potparolka ruskog MO još jednom objasnila Berlinu

- Pokušaji devalvacije regulatornog okvira za rešenje, kao što je izjava šefice nemačke diplomatije Analene Berbok da je „neprihvatljivo“ sprovođenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, iskreno su štetni i izazivaju haos u kosovskom pitanju. Ovaj dokument UN daje Beogradu priliku da pošalje do 1.000 policajaca i vojnog osoblja u region da osigura red i zaštiti svoje sunarodnike. To niko, čak ni zagovornici „poretka zasnovanog na pravilima“, ne može poreći - rekla je Zaharova.

Zaharova navodi da je nemogućnost Evropske unije da utiče na zvaničnike tzv. Kosova još jedan veliki neuspeh briselskog posredovanja između Beograda i Prištine.

- To je još jedan veliki neuspeh posredovanja EU u zaustavljenom dijalogu između Beograda i Prištine. Nestaju poslednje iluzije o sposobnosti EU da urazumi aktere kosovskih Albanaca, koji otvoreno odbacuju svaki savet i suštinski diktiraju svoja pravila drugima - zaključila je Zaharova.