13.12.2022.

09:45

Foto: Reuters/AP/Fotošop

Planeta

KRAJ PODRŠKE ZAPADA UKRAJINI?! Ništa od NATO TENKOVA, "PATRIOTI" kasno stižu, u Kijevu BESNI na SAVEZNIKE - OVO VODI U PROPAST!

U intervjuu objavljenom na sajtu  časopisa „Novo vreme“ Gončarenko je izjavio da u Kijevu očekuju isporuku PVO sistema Patriot iz Sjedinjenih Američkih Država.

„Mogu sa sigurnošću da potvrdim ovu informaciju, jer je došla od pouzdanog insajdera. O Patriotu se ozbiljno priča. Velika je šteta što se tek sada pregovara o nabavci tog PVO sistema, to je moralo da se desi mnogo ranije“, rekao je Gončarenko.

„Ja ne razumem u čemu je problem? Šta je do sada bio problem sa isporukom Patriota? Šta je sa tenkovima, zašto Zapad uporno odbija da nam pošalje Leoparde i Abramse? Zašto ne daju rakete dugog dometa, dronove, avione i ostalo oružje?", pita se ukrajinski poslanik.

Gončareko je izjavio da se u Sjedinjenim Američkim Državama plaše poraza Rusije.

"Imam osećaj da svi u SAD-u žele da pobedimo, sem nekoliko ekstremnih levičara i desničara. Međutim, istovremeno se mnogi plaše potpunog poraza Rusije. U njihovoj glavi se bore dve misli: Želja da Ukrajina pobedi i želja da se izbegne potpuni poraz Rusije“, dodao je ukrajinski poslanik.

Prema njegovim rečima, sve to dovodi do politike slanja oružja Ukrajini kakvu imamo sad.

„Oružje je obezbeđeno u količinama koje nam omogućavaju da izdržimo samo zahvaljujući hrabrosti Oružanih snaga Ukrajine. Međutim, moj utisak je da namerno nam ne daju oružje koje bi donelo brzu pobedu nad Rusijom", kaže Gončarenko.

Približno sličan stav izneo je u intervjuu nemačkom TV kanalu ARD ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba, koji je izrazio čuđenje zbog odbijanja Nemačke da Kijevu isporuči tenkove Leopard,iako Berlin šalje već šalje artiljeriju u Ukrajinu.