17.12.2022.

16:47

Foto: Reuters

Planeta

NATO SNAGE SAHRANJENE U SVOJIM ROVOVIMA! Šef Čečenije objavio snimak - Pokorili smo ih jakom artiljerijskom vatrom (VIDEO)

Šef Čečenije je na svom Telegram kanalu saopštio o uspešnom napadu na odbrambene položaje neprijatelja u zoni specijalne operacije.

Prema njegovim rečima, „NATO snage“ u Ukrajini bile su u veoma nepovoljnom položaju.
„Zapadno-Ahmatski bataljon Ministarstva odbrane RF pod komandom borbenog oficira Ismaila Agueva izveo je uspešan napad na odbrambene položaje neprijatelja. Jakom artiljerijskom vatrom pokrili su neprijateljske redute, sahranivši borbenu grupu u svoje rovove“, napisao je Kadirov.

Šef Čečenije objavio je snimak artiljerijske vatre, gde glas sa ekrana, komentarišući akcije, kaže „sve, ova pozicija je očišćena“. Kadirov je dodao da i druge jedinice u njihovoj zoni odgovornosti postižu isti uspeh.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, kako je naveo šef države, planirana demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, privođenje pravdi svih ratnih zločinaca odgovornih za „krvave zločine nad civilima“ u DNR i LNR .