18.12.2022.

17:54

Foto: Reuters

Planeta

"POKLON" IZ KIJEVA EKSPLODIRAO, ZAMKA ZA POLJSKOG ŠEFA, NESREĆNI SLUČAJ ILI PORUKA!? Jaroslav Šimčik aktivirao raketni bacač...

Poljsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u četvrtak da je Šimčik, glavni komandant policije, povređen i prebačen u bolnicu.

On je povređen u svojoj kancelariji u sedištu policije u Varšavi zbog eksplozije poklona koji je dobio tokom posete Ukrajini.

Poljski mediji preneli su da je poklon bio bacač granata i da ga je sam Šimčik slučajno ispalio u svojoj kancelariji, što bi predstavljalo ozbiljno kršenje bezbednosnih propisa.

- Istražujemo delo koje se sastoji u nenamernom izazivanju nasilnog oslobađanja energije koje je ugrozilo život ili zdravlje mnogih ljudi ili imovinu - navodi se u saopštenju portparola tužilaštva koje je objavljeno u četvrtak.

U saopštenju se takođe navodi da se tri osobe, među kojima je i Šimčik, smatraju žrtvama, bez navođenja detalja o mogućim povredama.

Poljski mediji javili su da je eksplozija oštetila plafon u zgradi. Portparol policije i portparol tužilaštva odbili su da dalje komentarišu slučaj.