19.12.2022.

08:37

Foto: AP/Pixabay/Fotomontaža

Planeta

PUTIN JE REŠIO DA IDE DO KRAJA! Amerikanci otkrili na šta su sve RUSI SPREMNI, žrtva za POBEDU NAD UKRAJINOM će biti OGROMNA!

Tokom intervjua američkom listu Njujork tajms, upitan je zašto su se skoro sve prognoze za rusku vojnu operaciju bile pogrešne.

„To je zato što je ovaj rat nešto što niko nije mogao da zamisli. Nije samo Putin pogrešno procenio. Ruska elita je u osnovi verovala da Putin neće ući u rat. Mnogi Ukrajinci takođe nisu mislili da će Putin zaista izvršiti invaziju, a nisu ni Evropljani", izjavio je Trojanovski.

„Sjedinjene Američke Države su očekivale invaziju Rusije na Ukrajinu, ali su smatrali da će Kijev biti poražen za nekoliko dana. Rat se toliko razlikuje od svega što se dešavalo poslednjih decenija da je bilo nemoguće praviti razumne prognoze“, rekao je Trojanovski.

Prema njegovim rečima, „bilo je mnogo pogrešnih procena sa svih strana“.

„Putin takođe nije očekivao da će se Zapad u ovoj meri podržati Ukrajinu, i da će se Evropa tako brzo odvojiti od ruskih fosilnih goriva“, izjavio je novinar.

On tvrdi da je Rusija spremna na velike gubitke i da će nastaviti da se bori.

„Putin priznaje da stvari ne idu po planu, ali to ne znači da će odustati. Spreman je da pdonese velike gubitke - do 300.000 ljudi, sudeći prema informacijama koje ja imam, takvu brojku je jedna od članica NATO-a prosledila saveznicima. Sovjetski Savez je izgubio 27 miliona ljudi u Drugom svetskom ratu i uveren je da su Rusi spremni da podnesu veću žrtvu od zapadnih zemalja", kaže američki novinar.

"Osim toga, sankcije nisu potkopale rusku ekonomiju kako se Zapad nadao, a veliki deo sveta nije okrenuo leđa Rusiji kako su neki očekivali“, zaključio je Trojanovski.