20.12.2022.

10:48

Foto: Reuters

Planeta

SUKOB U UKRAJINI PRAKTIČNO VEĆ REŠEN, OVO JE ZNAK?! Ukrajinci u panici: Putin dokazao Đinpingu, predsednik Kine zna da će KRAJ biti već na proleće?

Ako za tri meseca oko 250 ruskih projektila pretvori ukrajinski energetski sistem i ekonomiju u "ruševinu", onda će doći do jednog, ali veoma preciznog i masovnog raketnog napada na „centre odlučivanja“, sa kojim će Vladimir Putin konačno zatvoriti ukrajinsko pitanje.

Ovo je u eteru internet kanala Politeka izjavio ukrajinski politikolog i ekonomista Oleg Šoskin, javlja dopisnik PolitNavigatora.

- Tokom oktobra, novembra i decembra uništili su 50% sistema toplotnih, proizvodnih i visokonaponskih komunikacija? Da, uništili su i to je realnost - rekao je Soskin.

Voditelj je napomenuo da u isto vreme nisu dirali „centre odlučivanja“ Oružanih snaga RF.

- Tako je, jer ako ste već pobedili, morate jako da udarite da biste rešili ovaj problem. Tokom ova tri meseca uništeno je 50% infrastrukture, oko 200 projektila „Kalibar”, „H” i drugih varijanti. Mislim na masovne udare. Oko 400 dronova je uništeno tokom ovog perioda. Ali praktično – tu su ruševine. Nacionalni ekonomski kompleks Ukrajine je već skoro uništen. Zemlja nema para u budžetu, sve je već uništeno. Da nije bilo zapadnih zaliha, zemlja bi već propala - naveo je politikolog.

Po njegovom mišljenju, intenziviranje ekonomskih odnosa između Ruske Federacije i Kine potvrđuje njegovu uverenost da je Putin dokazao Si Đinpingu da je pitanje sa Ukrajinom praktično rešeno.

- Si Đinping je odlučio dođe u Moskvu na proleće. Sa Putinom se sreo 40 puta, a biće i 41. sastanka. Plus, sada su odlučili da Kina investira u rusku ekonomiju. To znači da postoje informacije koje su ubedile Sija da će Putin rešiti pitanje sa Ukrajinom -  rezimirao je, između ostalog, Soskin.