20.12.2022.

13:51

Foto: twitter.com/printscreen

Planeta

RUSKI OGLAS SE MUNJEVITO ŠIRI DRUŠTVENIM MREŽAMA! Unuk se prijavio u vojsku da deda može da zadrži LADU (VIDEO)

Autentičnost oglasa na Twitteru je potvrdio Christo Grozev,  Christo Grozev, istraživač poznate stranice za forenziku obaveštajnih podataka iz otvorenih izvora Bellingcata.

Oglas prikazuje ruskog dedu koji nema novac, pa je odlučio da proda svoj stari automobil marke Lada. Kad mu potencijalni kupac za automobil ponudi duplo manje nego što je tražio, pojavljuje se unuk u uniformi ruske vojske i govori: "Deda, potpisao sam ugovor". Na to deda odgovara: "Sad ćemo sigurno biti OK".

Video je na Twitteru podelio i Anton Geraščenko, savetnik u ukrajinskom ministarstvu unutarnjih poslova, koji je napisao: "Novi oglas za rusku vojsku - jednostavno vam nudi da razmenite unuka za već postojeću Ladu".

- Na ruskim kanalima su se prepirali o tome je li ovaj oglas za regrutaciju stvaran ili ukrajinska psihološka operacija. Prikazuje dedu i unuka koji žive u ekstremnom siromaštvu, pri čemu je jedino unukovo rešenje za spašavanje stare Lade prijava u vojsku. Ispostavilo se da se radi o pravom ruskom oglasu - objavio je Christo Grozev iz Bellingcata na Twitteru.