21.12.2022.

13:20

Foto:

Planeta

OGLASIO SE KREMLJ POVODOM POSETE ZELENSKOG SAD! Ne očekujemo značajne promene, rade što nije u interesu Ukrajine

- Ukratko, ne - odgovorio je Peskov na pitanje da li očekuje pomak u pozitivnom smeru, preneo je TAŠ.

Peskov je naveo da se američke isporuke oružja Ukrajini nastavljaju i povećavaju, a po njemu, to će samo doprineti dodatnoj eskalaciji konflikta, što "nije u interesu budućnosti Ukrajine".

Peskov je otkrio da se Putin neće sastati sa direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafealom Grosijem, koji će sutra doći u Moskvu na razgovore o stvaranju bezbedne zone oko nuklearne elektrane Zaporožje u ukrajinskom gradu Energodaru.

- Sastanak Putina i Grosija nije u planu - rekao je Peskov. Peskov je istakao da se rusko Ministarstvo odbrane istinski trudi da popravi situaciju u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

- Predsednik je opisao da je situacija u DNR veoma teška. Naše Ministarstvo odbrane čini maksimalne napore da popravi situaciju - rekao je Peskov.

Putin će u toku dana imati "jako dugačak" razgovor u Ministarstvu odbrane sa najvišim zvaničnicima, a sastanku će prisustvovati i ministar odbrane Sergej Šojgu.

- Naravno, predsednik će imati važan govor, i podugačak. Posle razgovora sa zvaničnicima ministarstva odbrane, predsednik će objaviti saopštenje - kazao je Peskov.