27.12.2022.

19:51

Foto: Reuters

Planeta

NOVA MISTERIOZNA SMRT U KREMLJU?! Iznenada preminuo general Maslov, komandovao kopnenom vojskom, gajio bliske veze sa Kijevom

Kompanija za mašinogradnju Uralvagonzavod, najveći svetski proizvođač tenkova, gde je general Aleksej Maslov nedavno radio kao međunarodni prodajni predstavnik, nije dala dalje objašnjenje.

General Maslov je bio glavnokomandujući ruskih kopnenih snaga od 2004. do 2008. Uralvagonzavod ga naziva „izvanrednim komandantom koji je prešao hrabar put od komandanta voda do glavnog komandanta kopnenih snaga“.

Bivši vojni komandant, koji potiče iz ruskog regiona koji se graniči sa Ukrajinom, imao je bliske veze sa Kijevom.

Vojna karijera generala Maslova počela je u Sovjetskoj Ukrajini, gde je studirao na Visokoj komandnoj školi u Harkovu. Kasnije je bio stacioniran u Karpatima na granici sa Rumunijom. Posle četiri godine komandovanja oružanim snagama Rusije, Maslov je postavljen za zamenika Dmitrija Rogozina, tadašnjeg izaslanika Rusije pri NATO-u u Briselu.

Rogozin je uporni pristalica ruske invazije na Ukrajinu, a prošle nedelje je ranjen u ukrajinskom artiljerijskom napadu.

Inače, smrt generala Maslova dolazi neposredno nakon što je ruski kralj kobasica, multimilioner Pavel Antov, član partije Jedinstvena Rusija, pronađen mrtav ispred hotela u Indiji.