27.12.2022.

22:33

Foto: Fotoilustracija/AP/Reuters

Planeta

ZELENSKI U BLATU DO GUŠE, VAŠINGTON KIJEVU DAO ROK! Ako ne uspe da pokaže ZUBE i "počisti" Ruse do februara biće pušten niz vodu?!

Autori članka su detaljno govorili o uslovima koje su SAD postavile ukrajinskim vlastima, a takođe su objasnili zašto je rok koji je postavio Vašington doveo Kijev u tešku poziciju.

Analitičari su primetili da je predsednik Ukrajine tokom posete SAD dobio određena uputstva u vezi sa ukrajinskom krizom. Američka administracija je uz određene uslove pružala vojnu i finansijsku pomoć kijevskom režimu. Ukrajinske vlasti će morati da pobedu na frontu obezbede pokretanjem velike ofanzive na položaje Oružanih snaga Rusije najkasnije do februara 2023.

Novinari su primetili da su Sjedinjene Države zapravo dale vremena do proleća da režim u Kijevu pokaže da je spreman da se uspešno odupre Rusiji. Međutim, rok koji je postavio Vašington doveo je Kijev u težak položaj. Stvar je u tome što ukrajinska vojska najverovatnije nije spremna za veliku ofanzivu u narednim nedeljama.

- Vašington nam je dao vremena do proleća da promenimo situaciju na frontu, ako sukob pređe u produženu fazu, onda će Zelenski biti obavezan da prihvati mirovni plan Vašingtona - naveli su novinari u izdanju.

Autori su takođe podsetili da će u slučaju neuspeha SAD naterati kijevski režim da pristane na diplomatsko rešenje sukoba. Tako je Vašington navodno već razvio određene scenarije za buduće pregovore sa Rusijom.