08.01.2023.

07:00

Foto:

Planeta

(VIDEO) TRI RUSKA PROTIV DVA UKRAJINSKA, KAKAV TENKOVSKI DUEL U DONBASU!? Od početka je bilo očigledno ko pobeđuje u jezivoj igri...

- Jedan od tri tenka skreće sa asfaltnog puta u seosku traku i ide kroz šumski pojas. Druga dva ruska tenka kreću se asfaltnim putem i skreću pažnju dva tenka ukrajinske vojske (VSU), koji se nalaze u drugom šumskom pojasu - prokomentarisao je snimak ruski vojnik.

Kako izveštava RIA kada su tenkovi VSU otvorili vatru na dva ruska tenka koja su se nalazila u direktnom vidokrugu, treći, koji je tiho prišao sa boka, otvorio je vatru na ukrajinske tenkove.

Posade Ukrajinaca bile su iznenađene a rezultat je da je jedan tenk VSU pogođen.

- Tenkovski duel je veoma težak, veoma opasan i, da budem iskren, veoma jeziv, jer se tenkovski duel odigrao na udaljenosti manjoj od 500 metara - priča on i dodaje:

- Naša tenkovska posada je ovde bila uspešnija, pogodila je neprijatelja. Izabrana je kompetentna taktika. I moramo da odamo počast posadi. Veoma je teško i veoma je strašno. Ali naši tenkisti se ničega nisu plašili, a neprijatelj je uništen - dodao je sagovornik.