08.01.2023.

09:31

Foto: AP/Reuters/Pixabay/Fotomontaža

Planeta

SPREMITE SE ZA GORAK KRAJ! Saradnik CIA upozorava ČOVEČANSTVO, Amerika planira NEZAMISLIV HOROR, ako Zelenski krene da gubi...

"Mogla bi da nastane velika opasnost ako SAD bezumno nastave da eskaliraju sukob do gorkog kraja kako bi sprečile poraz Ukrajine. Ne predviđam da će se to dogoditi, ali situacija može eskalirati do te mere da će iz očaja ikoristiti taktičko nuklearno oružje“, navodi se u saopštenju.publikacije.

Prema rečima autora članka, Bajden ne pokazuje znake ustupaka i nedavno je rekao da će snabdevati Ukrajinu oružjem koliko god bude potrebno.

„S druge strane, ni Putin neće odustati.“, smatra Rikards.

Bivši savetnik CIA veruje da je Rusija promenila taktiku poslednjih meseci i da sada sistematski onemogućava ukrajinsku energetsku infrastrukturu, uništavajući i oružje koje Kijevu isporučuju zapadne zemlje.

„SAD su već potrošile toliko novca na Ukrajinu i toliko su čvrsto opredeljene za potpuni poraz Rusije da će njena pobeda značiti još jedan strateški poraz za SAD, koje još uvek trpe posledice debakla u Avganistanu​“, izjavio je Rikards.

U pozadini ruske specijalne operacije, SAD i njeni saveznici nastavljaju da upumpavaju oružje vredno milijarde dolara u Ukrajinu. Moskva je više puta izjavljivala da snabdevanje zapadnim oružjem samo produžava sukob, a transport naoružanja postaje legitimna meta ruske vojske.