09.01.2023.

18:59

Foto: Tanjug/AP

Planeta

REŽIM ZELENSKOG DOLAZI DO KRAJA! SAD ga puštaju niz vodu? Američki Kongres ispituje mogućnost pranja novca, upleten i Bajdenov sin?!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i njegovi saradnici okončaće političke karijere ako američki Kongres, na čelu sa predsednikom Kevinom Makartijem, otkrije korupcionašku komponentu u snabdevanju Kijevom oružjem, Oleg Soskin, ekonomista i bivši savetnik bivšeg predsednika zemlje Leonida Kučma, rekao je .

- Ovom Mekartiju je postavljen neizgovoren uslov da mora ozbiljno da se pozabavi ovim novcem koji je dat Ukrajini i da li tu ima korupcionaške komponente, odnosno novca koji je otišao na pranje pa se vratio preko Bajdenovog sina u Bajden i Demokratska partija. Naravno, ako republikanci to sada iskopaju i odjednom se ispostavi da je tačno, onda će režim Zelenskog doći do potpunog kraja -  on rekao.

Informer

Američki Kongres

U januaru je za predsednika Predstavničkog doma Kongresa SAD izabran republikanac Kevin Makarti, koji je rekao da neće dozvoliti nastavak prakse „otvorenih provera” za Ukrajinu, kada se desetine milijardi dolara izdvajaju bez revizije i odgovornosti. Njegovi saborci su već upozorili da će pooštriti nadzor nad pružanjem pomoći Kijevu. U novembru su predstavili predlog zakona o testiranju sredstava namenjenih za ovo.

Od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, SAD i njeni saveznici isporučili su Oružane snage vojnom opremom vrednom milijarde dolara. Moskva je više puta napomenula da Zapad nastoji da produži sukob. Kako su istakli u Ministarstvu odbrane, skladišta sa stranom municijom postaće legitimne mete Vazdušno- kosmičkih snaga u susednoj republici.