10.01.2023.

10:35

Foto: twitter.com/printscreen

Planeta

RUSIJA IMA DOVOLJNO MUNICIJE DA UNIŠTI FRANCUSKU! Ruski komandant u penziji šokirao: Francuska je postajala, sada je više nema. Da li bi se neko naljutio zbog toga?! (VIDEO)

Ta ideja je postala predmet debate zbog podrške francuskog predsednika Emanuela Makrona Ukrajini u ratu sa Rusijom.

Na početku snimka sugeriše se kontranapad na Francusku, umesto da Rusija samo „sedi i čeka“. Tada se uključuje Vladimir Solovjov, poznati novinar, koji poziva na preventivni udar, a ne na kontranapad.

- Makron ih snabdeva tenkovima i moramo da pokrenemo preventivni udar jer su se priključili sukobu - rekao je Solovjov.

"Bila je Francuska, a sada je više nema"

Andrej Guruljov, penzionisani ruski vojni komandant i sadašnji član ruske Dume, tvrdi da Francuska postaje priznata strana u sukobu ako počne „otvoreno da nanosi štetu, ničega se ne plašeći“.

- Francuska ne bi trebalo da postoji. Francuska je postajala, a sada je više nema. Da li bi se neko naljutio zbog toga? - rekao je Guruljov.

On je dodao da Rusija ima dovoljno municije da „uništi Francusku ili Britaniju“. Geraščenko je juče na Tviteru postavio još jedan snimak intervjua francuskog lidera u kojem Makron kaže da mu je Putin rekao da Ukrajina predstavlja realnu pretnju, piše Njuzvik.

„Kada upoznate Putina, on nije neprijatan“

- Kada se sretnete (Putina), on nije neprijatan. To je paradoks, vidite. Mislim da ne postoji ništa što bi opravdalo započinjanje rata. Pokušao je da objasni da mu je Ukrajina pretila, zatim preko Ukrajine Evropljani i Amerikanci ugrozili sigurnost Rusije - rekao je francuski predsednik.

- Mislim da to nije istina. U suštini, on je pokrenuo ovaj rat da bi povratio teritorije i proširio obim Rusije na imperiju koja je nekada postojala - zaključio je Makron.