20.01.2023.

19:19

Foto: Pixabay

Planeta

ŠTA JE OVO?! Misteriozna BOLEST pokosila ČUVARE U ZATVORU, pali u NESVEST nakon PRVE POMOĆI, došli u kontakt sa MOĆNIM OTROVOM?!

Lekarsku pomoć je zatražio i određen broj zatvorenika. Osoblje se razbolelo nakon što je reagovalo na medicinski incident koji je uključivao jednog zatvorenika.

"Izgleda da je zatvorenik bio pod uticajem nepoznate supstance", rekao je Anders Lindal, portparol zatvora, a prenosi BBC. Specijalni tim policije države Ilinois trenutno istražuje incident u zatvoru srednjeg nivoa bezbednosti Džon A. Graham u Hilsborou.

U bolnici završila 22 radnika zatvora

Do sada su u bolnici završila 22 radnika zatvora. Nakon što su u sredu pružili pomoć zatvoreniku, počeli su da osećaju mučninu i vrtoglavicu. Osoblje je sada stabilno i mnogi su pušteni kući, dok su neki zadržani na daljim pretragama kako bi se ispitao uzrok trovanja.

Lindal je rekao kako ovo nije prvi put da su se zaposleni u zatvoru otrovali nekom odnosno supstancom. Na primer,, u prošlosti su bili izloženi fentanilu prilikom otvaranja pošte pa su morali da uzmu lek koji se koristi kako bi se poništile posledice predoziranja.

On je dodao kako raste broj slučajeva gde se putem pošte ili posetilaca zatvorenicima krijumčare opasne supstance, i naveo je da je sindikat zabrinut zbog nedostatka osoblja u ustanovama u Ilinoisu.