22.01.2023.

15:12

Foto: Pixabay

Planeta

OVO JE SUDBINA AMERIKE?! Zastrašujuće MEGA-SUŠE prete da RAZORE CELU ZEMLJU, stručnjaci otkrili kada NASTUPA OPŠTA KATASTROFA?!

Prema ekspertima na koje se poziva izdanje, ako se situacija ne promeni u narednih 10-20 godina, to bi moglo da dovede do „katastrofalnih posledica“ za celu zemlju.

„Još jedna ili dve decenije suše značajno će iscrpiti vodonosne slojeve, što će rezultirati ne samo gubitkom resursa podzemnih voda, već i sleganjem zemljišta, što će naneti opštu štetu javnoj infrastrukturi“, upozorio je jedan od čelnika Instituta za zaštitu životne sredine i Menadžment energije, Džonatan Dison.

On kaže da trenutno oko 65 odsto kontinentalnih Sjedinjenih Država doživljava neki oblik suše ili nenormalno sušne uslove.

„Među najteže pogođenim državama su Juta , Oregon , Nebraska , Kanzas i Oklahoma , od kojih sve imaju područja koja su pod ekstremnom sušom“, navodi se u publikaciji.

Poboljšanje situacije, smatraju stručnjaci, ne treba očekivati u bliskoj budućnosti, jer kako se navodi u članku, i kada se suša smiri, za ozbiljan oporavak biće potrebno nekoliko godina, tokom kojih bi količina padavina trebala da bude iznad proseka.