26.01.2023.

20:31

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Planeta

(VIDEO) MILIONI UKRAJINACA KREĆU U RUŠENJE ZELENSKOG, ZA AMERE I NATO OVO JE NOĆNA MORA! Viktor Medvedčuk najavio marš na Kijev!

- Neophodno je da i u Rusiji, i u Ukrajini, i na Zapadu, čuju glas druge Ukrajine. I ona postoji. predstavlja Ukrajinu i kaže da se ukrajinski narod ujedinio po pitanju antiruske histerije i pećinske rusofobije. To nije tako - izjavio je Medvedčuk.

On je naglasio da danas treba postaviti pitanje ne o tome kakva će biti budućnost Ukrajine, već o budućnosti Ukrajinaca, „jer danas, zapravo, Ukrajina ne postoji": zemlja ne ispunjava status nezavisne , demokratske, pravne i društvene vlasti.

Ona je prestala da bude suverena od 2014. godine, kada je došla pod potpunu spoljnu kontrolu Zapada, dodao je ukrajinski opozicionar.

- Kada ujedinimo ljude, saznamo njihov stav, a iz nekog razloga sam siguran da je to stav protiv vlasti, protiv Zelenskog, onda će biti potpuno drugačije. Ovaj pokret će razotkriti činjenicu da je Ukrajina monolitna u svojim stavovima, u svojoj navodnoj podršci Zelenskom i njegovom zločinačkom režimu - rekao je Medvedčuk.

Šta će tačno ovo udruženje raditi, ko će ga predstavljati, odlučivaće milioni ljudi, izrazio je uverenje.

On je naglasio da je reč o Ukrajincima koji su i u Ukrajini, i u Rusiji, i u drugim zemljama.

- To su milioni koji se ne slažu sa postupcima Zelenskog. Treba ih iskristalisati danas, treba ih ujediniti zajedničkim idejama, zajedničkim predstavljanjem - objasnio je Medvedčuk.

Informer

Viktor Medvedščuk blizak je Putinu, sprema prevrat u Kijevu

Prema njegovim rečima, on će nastaviti svoje aktivnosti, uprkos činjenici da je Zelenski dao naređenje da ga uništi kao političara. Nastavljaju se sudske rasprave u krivičnim predmetima, branioci opozicije brane njegove interese.

Ukrajina može imati budućnost samo ako prestane da bude militaristička i udalji se od ideologije neonacizma, naglasio je Medvedčuk. Pored toga, neophodno je stati na kraj politici Zelenskog, koji je zemlju pretvorio u vojni poligon kako bi ceo Zapad suprotstavio Rusiji, zaključio je on.

U Ukrajini su protiv Medvedčuka pokrenuti krivični postupci, uključujući članove zakona o izdaji i promovisanju terorizma. Zelenski mu je oduzeo ukrajinsko državljanstvo, a Vrhovna rada mu je povukla poslanički mandat. U aprilu 2022. Medvedčuk je uhapšen po naređenju predsednika, a kasnije je predat ruskoj strani u okviru razmene zarobljenika. Sam Medvedčuk krivične istrage protiv njega smatra političkim progonom.