29.01.2023.

09:19

Foto: Printscreen Twitter

Planeta

ONI STOJE IZA NAPADA!? Iranski PVO sprečio JOŠ VEĆU KATASTROFU, Dronovi RAZBIJENI U PARAMPARČAD - ŠTA JE BIO CILJ NEPRIJATELJA?!

"Eksplozija se dogodila u jednom od vojnih centara povezanih s Ministarstvom odbrane", izjavio je zamenik šefa sigurnosti pokrajine Isfahan Mohamad Reza Jan-Nesari, prenosi državna novinska agencija IRNA.

On je naveo da je eksplozija ostavila određenu štetu, "ali nije bilo žrtava"

Neuspešan napad

Prema navodima ministarstva, u napadu su učestvovala tri drona, jedan je uništen u vazduhu, a dva su oborena i pala na zemlju, zbog čega su eksplodirala.

U objavi ministarstva na društvenoj mreži Tviter navodi se kako je ''došlo do neuspešnog napada malih bespilotnih letelica na industrijski kompleks ministarstva odbrane'', ali i da je ''sistem PVO uspeo da uniši dve bespilotne letelice''.

Do napada je došlo sinoć oko 22.30 sati po lokalnom vremenu, a postrojenje se nalazi na oko 440 kilometara južno od Teherana. 

Ko stoji iza napada?

Prema nekim neformanim i nezvaničnim informacijama, koje uvek zvanično nisu potvrđene napad je navodno izveden dronovima-kamikazama domaće radinosti koji pripadaju terorističkom kultu MeK posebno na mete u okolini Teherana i Isfhana.

Pojedini iranski opozicionari na Tviteru su govorili da je u pitanju osveta za suzbijanje protesta i da opozicionari stoje iza ovog napada. Ono što se zna jeste da je iranska PVO presrela te male bespilotne letelice za koje se veruje da ih je napravio MeK -teroristički kult koji je deluje u Teheranu i Isfahanu.

Prema poslednjim informacijama informacijama eksplozije su prijavljene u sledećim provincijama: Isfahan, Provincija Isfahan, Khoj, provincija Zapadni Azerbejdžan, Azarshahr Istočna Azerbejdžan provincija, Tabriz Istočni Azerbejdžan, Karaj provincija Alborz, Narmak provincija Teheran, Hamadan provincija Hamadan.

Osim MeK- iranske vlasti nišane i na druge opozicione terorističke grupe.