01.02.2023.

16:29

Foto:

Planeta

POSLUŠAN PAS URSULE I NATO! Makron gadno napadnut od strane opozicije! "Nemačka i SAD rekle NE, šta ti je cilj?"

Francuski političar i lider pokreta Patrioti Florijan Filipo nazvao je predsednika Emanuela Makrona „NATO psom” nakon što je izrazio spremnost da isporuči avione Ukrajini.

SAD i Nemačka nedvosmisleno govore ne Zelenskom po pitanju slanja borbenih aviona. A Makron odgovara: „Ništa nije zabranjeno! „Šta mu je cilj? Da bude poslušan pas Ursule i NATO-a, zar ne?! Smešno! " Filipo je napisao na Tviteru.

Poslednjih dana na Zapadu je počelo da se raspravlja o pitanju dodele borbenih aviona za Oružane snage Ukrajine. Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da Berlin neće isporučivati borbene avione Ukrajini ni sada ni u budućnosti.

Prema rečima američkog predsednika Džoa Bajdena, Vašington takođe ne planira da obezbedi svoje F-16 . O necelishodnosti takve vojne pomoći razgovaralo se i u Londonu. U tom kontekstu , Makron je rekao da ne isključuje mogućnost isporuke aviona Ukrajini, ali pod uslovom da one ne dovedu do eskalacije sukoba i ne oslabe francusku vojsku.

Rusija je više puta izjavljivala da zapadna vojna pomoć ne sluti dobro Ukrajini i samo produžava sukob, a transport naoružanja postaje legitimna meta ruske vojske.