03.02.2023.

10:28

Foto: Reuters

Planeta

"UKRAJINSKI NAPAD NA MOSKVU ĆE SE SIGURNO DOGODITI!" Šokantna tvrdnje bivšeg ruskog zvaničnika, otkrio šta će za Putina biti prava CRVENA LINIJA!

Fedorov je i bivši savetnik ruskog premijera i ruskog potpredsednika, a u emisiji na ruskom kanalu NTV izjavio je da je ukrajinski napad na Moskvu neizbežan. Fedorov je navedeno predviđanje izrekao tokom rasprave koju je vodio spoljnopolitički analitičar Maksim Jusin, a snimak Fedorovih poruka objavio je savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko.

U emisiji se razgovaralo o potencijalnoj isporuci zapadnih borbenih aviona ukrajinskoj vojsci. Jedan od učesnika rasprave je upitao Fedorova da li bi takvo oružje predstavljalo prelazak "crvene linije" koji bi naveo ruskog predsednika Vladimira Putina na dodatnu eskalaciju sukoba.

Fedorov je odgovorio da slanje aviona Ukrajincima nije jedna od ruskih crvenih linija. Zatim je naveo šta bi bila crvena linija za Putina - to je udar na komandne centre u Moskvi, naglasio je Fedorov.

Upitali su ga misli li na "pokušaj udara".

"Udar, ne pokušaj. Udar koji će se sigurno dogoditi, to će biti crvena linija", objasnio je Fedorov.

Podsetimo, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zatražio je od Zapada da pošalje projektile dugog dometa i borbene avione nakon što su se SAD i Nemačka dogovorile da isporuče Kijevu moderne tenkove "leopard" i "abrams".