09.02.2023.

22:26

Foto: Tanjug/AP

Planeta

GLAS RAZUMA U EU, HOĆE LI OVO OTREZNITI ZAPAD?! A, šta ako ne pobedimo Rusiju? Do sada u istoriji nikome to nije uspelo!

- Imam pragmatično pitanje: svi ste uvereni da ćemo zajedno sa SAD pobediti Rusiju. Ali da li imamo i alternativu B? A šta ako ne pobedimo Rusiju? Do sada u istoriji nikome to nije uspelo. Šta će se dalje dešavati - upitao je on.

On je podsetio svoje zapadnoevropske prijatelje da su njihovi očevi i dedovi ubili oko 20 miliona Slovena - Rusa, Ukrajinaca, Belorusa, Srba… i kao bonus šest miliona nevinih Jevreja u borbi protiv Rusije tokom Drugog Svetskog rata.

- Šta mislite koliko će Ukrajinaca i Rusa biti ubijeno pre nego što se ovaj rat završi? Ali verovatno vas nije briga. To jednostavno imate u genima - poručio je Radačovski.

On je na kraju pozvao evroposlanike da, kako je rekao, prestanu sa ludilom, jer će se na kraju ugušiti tom slovenskom krvlju.

- Pregovarajmo o prekidu neprijateljstava, pregovarajmo o miru! A izgovori - Hitler, Putin, Napoleon - su neprihvatljivi. U suprotnom, svi ćemo se međusobno poubijati, kao zečevi - zaključio je slovački evroposlanik.