12.02.2023.

13:33

Foto: Reuters/AP

Planeta

"VELIKA GOMILA SR*NJA!" Američka političarka VAN SEBE zbog NESPOSOBNOSTI PENTAGONA, KINESKI BALON mogao da nosi NUKLEARNU BOMBU!?

U video snimku koji je podelio kritičar republikanaca Ron Filipkovski u subotu, 11. februara, Grin se osvrnula na brifing u kojem se govorilo o kineskom špijunskom balonu i kritkovala je Pentagon zašto nije ranije naredio da bude oboren.

- Dozvolili ste prolaz ovom kineskom špijunskom balonu koji je mogao da sadrži biološko oružje, nuklearnu bombu, oružje za EMP (elektromagnetni puls) napad, ili hipersonične projektile. Kineska vlada je pokazala da iz balona mogu da lansiraju takve projektile. Oni su to dokazalina video snimku. Dozvolili ste da ovo leti širom zemlje i onda hoćete da nam dajete izgovore, da navodno prikupljate obaveštajne podatke, ili da niste želeli da ugrozite nečije živote živote. To je sve velika gomila sranja - rekla je Grin.

Kineska državna televizija CCTV je 2018. godine pokazala da baloni koji se koriste oriste kao oružje koje može da leti brže od brzine zvuka, piše Njuzvik. 

Prvi špijunski balon otkriven je u SAD 28. januara i otkriveno je da je prošao preko Aljaske i Kanade pre nego što se vratio u zemlju i primećen na nebu iznad Ajdaha. Državni sekretar Entoni Blinken odložio je posetu Kini zbog incidenta sa balonom i odbacio tvrdnju Pekinga da se on koristi za praćenje vremenskih prilika.