12.02.2023.

18:45

Foto:

Planeta

MEKGREGOR BRUTALAN, URUŠAVA SE UKRAJINSKA ODBRANA, NEMCI RUZIKUJU DA IM SVIH 88 TENKOVA u borbi bude spaljeno za nekoliko minuta!

- Taj front se za Ukrajinu ruši, raspada - bio je kategoričan.

Prema njegovim rečima, svako ko posmatra šta se dešava shvata da priroda neprijateljstava u svetu počinje ozbiljno da se menja: oklopna vozila postepeno gube svoju ulogu.
         
- Ono što će zaista dominirati bojnim poljem, o čemu pišem već 30 godina, jeste obaveštajno delovanje, osmatranje i izviđanje, vezano za artiljerijske udarne sisteme, projektile i konvencionalno oružje. To je ono što dominira bitkom, to nanosi veliku štetu protivniku - rekao je pukovnik.
         
- Zato je samoubilačko slanje zapadnih tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila u Ukrajinu bez temeljne vazdušne podrške i sa ogromnom superiornošću Rusije u obaveštajnim resursima i preciznoj artiljeriji - uveren je Mekgregor.
         
Imajući u vidu najavu da bi Nemačka mogla Ukrajini isporučiti 88 tenkova, upozorio je:
         
- Može se dogoditi da vidimo kako 88 tenkova u borbi bude spaljeno za nekoliko minuta.
         
Ranije je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus najavio sporazum sa nekoliko evropskih zemalja o zajedničkim isporukama 20-25 tenkova Leopard A1 Oružanim snagama Ukrajine do leta i više od 100 do početka 2024. godine.
          
Generalno, Berlin planira da Ukrajini isporuči 178 tenkova prve generacije Leopard i 14 tenkova Leopard 2 tipa A6.