13.02.2023.

18:15

Foto: Fotoilustracija/Printskrin

Planeta

(VIDEO) SVET NA NOGAMA! ŠEF NORAD NEĆE DA ĆUTI, NLO KOJE SMO OBARALI MOŽDA SU VANZEMALJSKI! To kako su se ponašali u vazduhu je...

Oprezno je ipak dodao da "obaveštajne službe SAD tek treba da donesu konačan zaključak o tom pitanju".

Prethodnih dana su američki borbeni avioni F-22 presreli tri "visinske mete nepoznatog porekla" iznad Aljaske, Kanade i jezera Hjuron.
          
Van Herk je tokom specijalnog brifinga za novinare bio upitan da li je vojska spremna da potpuno odbaci verziju o vanzemaljskom poreklu objekata oborenih u nebu iznad Sjedinjenih Država.
          
Njegov odgovor je bio: "Hvala na pitanju. Ostaviću obaveštajnim i kontraobaveštajnim službe da utvrde o čemu se tu radilo. Lično zasad ne isključujem nijednu verziju".

Malo potom je dodao: "Nastavljamo da procenjujemo svaku pretnju ili potencijalnu pretnju koja se približava Severnoj Americi i pokušavamo da ih identifikujemo. Još nismo utvrdili šta je u vazduhu držalo letelice oborene na severu i nismo sigurni da je reč o balonima. Ne mogu da objasnim kako su ostale u vazduhu. Možda je unutar konstrukcije bio neki balon napunjen gasom ili neki pogonski sistem. Međutim, očigledno je da su se održavale u vazduhu".