14.02.2023.

19:40

Foto: Fotoilustracija/Clipart

Planeta

NE ZANIMA AMERIKU UKRAJINA, ONI HOĆE RUSKE RUDE I ENERGIJU! Da bi to dobili Rusija mora biti raskomadana! Mekgregor brutalno raskrinkao SAD!

- Iza planova Vašingtona stoji mnogo novca, jer je Rusija puna resursa vrednih trilione dolara: minerala, nafte, gasa, plemenitih metala, a ima i  moćnu poljoprivredu - naveo je Mekgregor.

On je podsetio da je Zapad već devedesetih pokušao da "od Rusije ukrade sve što je moguće". Međutim, to mu nije uspelo zbog politike Vladimira Putina.
         
Mekgregor je primetio da se politička elita u Vašingtonu drži pozicije "slaba Rusija". I upozorio:
         
- SAD su na izuzetno opasnom putu borbe i konfrontacije sa Rusijom.
         
Ocenio je da će se uskoro strani plaćenici, koji se bore na strani Oružanih snaga Ukrajine, suočiti sa "velikom čistkom".
         
Objasnio je da ukrajinska vojska enormno krvari, pa joj ni bolje snabdevanje Kijeva oružjem i stranim borcima neće mnogo pomoći.
         
- Uskoro ćemo videti čistku. Nikakvo oružje koje stigne Ukrajincima neće promeniti tok događaja. Takođe ni 30 hiljada stranaca u redovima ukrajinske vojske. Svi oni će uskoro - u događajima koji će uslediti - biti uništeni.
         
Ruski Istražni komitet saopštio je da je ukrajinska vojska odsecala ruke i glave u Donbasu poginulim stranim plaćenicima da bi sakrila njihov identitet.
         
Naveo je da su u biro za sudsko-medicinsku ekspertizu u Lugansku dostavljena tela tri muškarca koji su poginuli u zoni izvođenja specijalne operacije bez ikakvih dokumenata. A dvojica od njih su bila obezglavljena i bez ruku.
         
Međutim, kod njih su bili nađeni mobilni telefoni pa je po njihovom sadržaju ustanovljeno da su obojica iz Poljske.
         
Moskovski vojni analitičar Aleksandar Mihajlov rekao je da u sastavu Oružanih snaga Ukrajine ratuju plaćenici iz najmanje 50 država.
          
Prema njegovim rečima, najviše je Poljaka i Rumuna.