15.02.2023.

12:49

Foto: Reuters

Planeta

"KASNO JE ZA BAHMUT!" Stigao JASAN signal iz AMERIKE da je vreme za POVLAČENJE, sastanak u BRISELU ne MENJA ništa - RUSKA POBEDA JE BLIZU!

„Kakve god planove da saveznici Ukrajine postignu do kraja sastanaka u sedištu NATO-a, koji će se završiti u sredu, jasno je da će biti kasno za pomoć gradu Bahmutu, gde su ruske snage  nakon dugotrajne bitke blizu svoje prve značajne pobede u zadnjih nekoliko meseci, što je koštalo mnogo života na obe strane“, navodi se u članku.

Ukrajinske vlasti su u utorak pojačale napore da ubede nekoliko hiljada preostalih civila da napuste Bahmut, dajući znak da se Kijev možda sprema na povlačenje iz grada koji je mesecima žestoko branio.

Grad, koji je imao predratnu populaciju od oko 70.000, stalno se prazni kako su se borbe pojačavaju. Tamo je i dalje manje od 5.000 stanovnika, od kojih je oko 140 dece, procenjuju lokalni zvaničnici.

List podseća da je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pre sastanka izjavio da trenutna stopa potrošnje municije u Oružanim snagama Ukrajine „mnogo puta premašuje“ stopu proizvodnje granata.

U utorak su u sedištu NATO-a u Briselu održani sastanci ministara odbrane zemalja Alijanse i kontakt grupe za Ukrajinu.