16.02.2023.

08:32

Foto: Reuters/AP/Fotomontaža

Planeta

KIJEV SE OGLASIO: NIJE DOBRO! PUTIN će SRUČITI sav svoj GNEV 24. FEBRUARA, TROSTRUKA ofanziva i MASOVNO raketiranje mogu PRESUDITI UKRAJINI?!

Danilov je rekao da je Ukrajina spremna za udare, prenosi Unian.

- Spremni smo za to. Mislim da već znamo šta su takvi napadi, nakon što smo imali 115-120 projektila za jedan dan. Izdržaćemo i taj dan -  rekao je Danilov.

On je upozorio da se Rusija sprema za "maksimalnu eskalaciju" rata dok se Kijev priprema za dugo očekivanu prolećnu ofanzivu Moskve u tri pravca.

Ranije, Danilov je govorio o mogućim napadima zbog navoda da ruski predsednik Vladimir Putin  planira još jedan istovremeni napad na zemlju sa severa, juga i istoka 24. februara koji bi se poklopio sa godišnjicom početka rata.

- Kada je u pitanju ofanziva iz različitih pravaca, za sada, mogu reći da ne isključujemo nijedan scenario u naredne dve do tri nedelje. Očekuje se da će Rusija pokrenuti veliki napad, da će narediti snagama južno od Belorusije, severno od Krima i istočno od Donbasa da opkole snage Kijeva. Danilov je rekao da bi Putin mogao da pokrene svoju trostruku ofanzivu na Ukrajinu na godišnjicu rata 24. februara. Shvatamo da je sve na stolu - rekao je on.

Podsetimo, 24. februara ruski lider Vladimir Putin proglasio je početak vojne specijalne operacije u Ukrajini.