19.02.2023.

07:52 >> 07:57

Foto: printscreen

Planeta

(VIDEO) STRAVIČAN NAPAD, GORI NEBO NAD SIRIJOM! Izraelske RAKETE padaju po CENTRU DAMASKA, dejstvuje PVO, ima MRTVIH I RANJENIH!

Citirajući vojne izvore, državni mediji su saopštili da je Izrael gađao nekoliko oblasti u glavnom gradu Sirije rano jutros, a u napadu je ubijeno 5 ljudi, dok je 15 ranjeno.

U međuvremenu, zvaničnik bolnice u Damasku rekao je listu Al-Vatan da su tela najmanje troje mrtvih dovezena u medicinsku ustanovu nakon raketnog napada.Ima i dve povređene osobe, navodi Al-Vatan. Ranije je za Sputnjik izvor u gradskoj policiji rekao da je stambena zgrada u okrugu Kafar Sousa u Damasku u subotu uveče našla pod udarima Izraela.

Sa mesta tragedije stigli su i prvi snimci razrušenih objekata. Kako navode sirijske vlasti pogođen je stambeni kvart Kafr Souseh u Damasku. U izraelskom napadu pogođena je sedmospratna zgrada.

Napad je izveden krstarećim raketama Delilah koje su lansirane sa borbenog aviona F-16I Sufa.

Dopisnik Sputnjika javio je da su se u sirijskoj prestonici čule snažne eksplozije.
Sirijski državni mediji javili su da sistemi protivvazdušne odbrane odbijaju raketni napad na Damask i da je u „izraelskoj agresiji“ nekoliko mrtvih i povređenih.