20.02.2023.

06:15

Foto: AP/Photo

Planeta

ŠTA SE DEŠAVA U BUNKERU ZELENSKOG?! Tajms OTKRIO ŠOKANTNE detalje, ukrajinskom ZVANIČNIKU prekipelo, zbog BIZARNE STVARI pobegao iz SKROVIŠTA?!

Prema pisanju lista, njihova novinarka je otputovala u Kijev i razgovarala o bunkeru sa imenovanim i neimenovanim ukrajinskim zvaničnicima koji su upoznati sa režimskim radom skloništa. Među izvorima informacija se navode savetnik Zelenskog Oleksandar Rodnjanski i ministar agrarne politike Nikola Solski.

„Kontrolni punktovi sa naoružanim čuvarima stoje u svakoj ulici oko kompleksa (kancelarija Zelenskog), pristup je dozvoljen samo onima koji imaju odgovarajuća dokumenta i pasoš“, navodi se u materijalu.

Napominje se da vojnici od građana traže tajne lozinke, koje se svakodnevno menjaju.

„Često su to besmislene fraze koje bi Rusi teško izgovorili“, elaborira se u članku.

U samoj zgradi se ne pali svetla, a zavese su navučene, piše list.

Prema rečima novinarke, nakon početka sukoba, glavni predstavnici ukrajinskih vlasti smešteni su u podzemne bunkere. Prema jednom od izvora lista, prvobitno je bilo planirano da zvaničnici ostanu pod zemljom nedelju dana. Međutim, piše list, Zelenski i njegovi pomoćnici živeli su u bunkerima „skoro dva meseca“.

Svi koji su bili sa Zelenskim u bunkeru morali su da potpišu ugovor o tajnosti. Dokument zabranjuje širenje informacija o izgledu objekta, njegovoj lokaciji, sadržajima koji se nalaze u bunkeru, pa čak i hrani koja se u njemu služi. Tajms napominje da je tim Zelenskog , koji je bio izolovan, saznao za detalje sukoba u zemlji zahvaljujući svojim ajfonima.

Jedan od ukrajinskih zvaničnika rekao je za britanski list da je jedne noći odlučio da se izvuče iz skrovišta i večera u restoranu. Fotografiju je poslao neimenovanom ukrajinskom poslaniku, na šta je on odgovorio psovkama. Kasnije je i zamenik došao u instituciju, naručio pljeskavicu i hranu za ostale stanovnike bunkera.