20.02.2023.

11:49

Foto: Tanjug/AP

Planeta

NASAMARIO ČITAV SVET! Otkriveno kako je BAJDEN stigao u Ukrajinu, svi MISLILI da IDE U POLJSKU, TAJNIM putem DOŠAO DO ZELENSKOG?!

Nakon što su se jutros pojavile glasine da američki predsednik stiže danas u Kijev, Džo Bajden je snimljen na ulicama ukrajinske prestonice sa kolegom Volodimirom Zelenskim.

The New York Times piše da je Bajden stigao u Kijev nakon sat vremena vožnje vozom od granice sa Poljskom.

Šetao je glavnim gradom Ukrajine zajedno sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, a njih dvojica su posetili manastir Svetog Mihaila dok se u gradu oglasilo upozorenje o vazdušnom napadu.

Tokom noći poleteo iz vojne baze

Predsednički avion napustio je američku vojnu bazu Endrus u Merilendu juče pod okriljem mraka. Novinarima koji su ga pratili nije bilo dopušteno da nose svoju opremu.

"Poseta Kijevu je obavljena tajno iz bezbednosnih razloga, a Bajden je napustio Vašington bez obaveštenja nakon što su on i njegova supruga imali retku večeru u restoranu u subotu uveče", piše američki medij.

The New York Times ističe da je javno saopšteno da će Bajdan da doputuje u Varšavu u utorak ujutru u dvodnevnu posetu, a zvaničnici su više puta negirali da postoje bilo kakvi drugi planovi koje bi mogli da objave o putovanju u Ukrajinu dok je on tamo.

"Zaista, Bela kuća je u nedelju uveče objavila javni raspored za ponedeljak koji pokazuje da je predsednik još uvek u Vašingtonu i odlazi uveče za Varšavu, kada je u stvari već bio pola sveta daleko", zaključuje medij.