20.02.2023.

12:21

Foto: Tanjug/AP/Fotomontaža

Planeta

DOŠAO ZBOG BAHMUTA?! Bajden stigao USRED katastrofe KIJEVSKIH SNAGA, Rusi tvrde da PREBACUJE PAŽNJU sa TEŠKOG PORAZA koji ČEKA UKRAJINU?!

Ovo bi trebalo da bude "neka vrsta pobede i šamara Moskvi", smatra on.

- Mislim da je Moskva unapred obaveštena o ovoj poseti (mnogo ranije nego što mnogi misle) i iz potpuno istog razloga kao i obično (bez obzira kako se to dogodilo). Istovremeno, očigledno je da je Džozefu, odnosno njegov timu, glavna stvar za promovisanje. A ova poseta je važna za početak njegove buduće izborne kampanje - izjavio je Podoljaka.

On tvrdi da Bajdenova poseta ima "skrivenu ulogu."

- Za Zelenskog poseta nije ništa manje važna. S jedne strane, on naglašava njen navodni značaj, a sa druge, to je zgodan razlog da se pažnja prebaci sa Bahmuta, gde katastrofa za Oružane snage Ukrajine ubrzano raste - kaže analitičar.

Podoljaka se obratio i svim onima koji su priželjkivali da Rusi "prekinu" ovakvu posetu.

- Odmah ću odgovoriti svima koji će da kažu da su Rusi kukavice jer nisu iskoristili priliku... Moje pitanje će im istovremeno biti jednostavno i teško: "A zašto?" Pa stvarno, zašto bi neko ubio „samohodnog dedu“? Ima li za nas ikakvog značaja ko će biti sledeći predsednik Sjedinjenih Država? I da li bi drugi predsednik nešto uradio drugačije za nas - zaključuje analitičar.

Američki predsednik Džo Bajden danas je iznenada posetio Kijev, glavni grad Ukrajine, gde se susreo sa ukrajinskim predjednikom Volodimirom Zelenskim.

Podsetimo, britansko ministarstvo odbrane u jutrošnjem izveštaju svojih vojnih obaveštajaca objavilo da Rusija planira proglašavanje pobede u Bahmutz na godišnjicu invazije, nezavisno od činjenica na terenu.

U izveštaju se navodi kako ruske snage nastavljaju s više ofanzivnih operacija na istoku Ukrajine, uključujući napade na gradove Ugljedar, Kremenu i Bahmut.