22.02.2023.

17:14

Foto: twitter.com/printscreen

Planeta

NA JAPANSKOJ OBALI PRONAĐENA MISTERIOZNA KUGLA! Policija ogradila područje (VIDEO)

Zasad se još ne zna o čemu se tačno radi, na to pitanje nemaju odgovor ni policija ni specijalistički tim za eksplozivna sredstva, koji su odmah poslati na mesto događaja.

Ono što se zna jeste da je ovaj misteriozni objekat šupalj i da ne predstavlja pretnju. Mnogi pretpostavljaju da se radi o nekoj vrsti bove, piše BBC.

Kugla promera 1.5 metara

Japanska televizija NHK objavila je snimak na kojoj se vidi kako dvoje službenika na obali grada Hamamatsua pregledavaju kuglu promjera oko 1.5 metara. Prvi ju je uočio meštanin, koji je odmah obavestio policiju. Vlasti su ogradile područje i napravile rendgenski snimak, koji je otkrio samo da objekat  ne predstavlja opasnost za javnost.

Lokalne vlasti saopštile su da će uskoro ukloniti taj objekat. Ovakva misteriozna kugla u nekim drugim okolnostima verovatno ne bi izazvala paniku, no Japan je danas, nepovezano s ovim događajem, izrazio zabrinutost zbog navodnih kineskih špijunskih balona koji su uočeni nad njegovim teritorijema u najmanje tri navrata od 2019. godine. Peking negira tvrdnje o špijunaži.