26.02.2023.

11:39

Foto: AP/Reuters/Printscreen Twitter/Deep State

Planeta

MOSKVA OVO NE SME IGNORISATI! Kijev GOMILA ogromne snage, sa Zapada stižu TENKOVI, najava PROLEĆNE OFANZIVE znači SAMO JEDNO - Krim je u VELIKOJ OPASNOSTI!

Tačno vreme početka operacije zavisi od nekoliko faktora, uključujući pošiljke zapadnog oružja, koje igra vrlo važnu ulogu u ukrajinskoj obrani od ruskih napadača, rekao je Skibicki za nemačku medijsku kuću Funke Mediengrupe.

Cilj je osloboditi celu teritoriju, uključujući Krim

Više od godinu dana nakon što je počeo sukob u Ukrajini, Skibicki je ponovio da je cilj Kijeva oslobođenje svih ukrajinskih teritorija, uključujući Krimsko polustrvo, koje je Moskva zauzela 2014. godine.

- Zaustavićemo se samo kada vratimo našu zemlju u (međunarodno priznatim) granicama iz 1991. To je naša poruka Rusiji i međunarodnoj zajednici - kazao je.

Skibicki je opisao da Kijev namerava da postigne svoje "strateške vojne ciljeve" probijanjem linije fronta na jugu, između Krima i Rusije.

Žele da unište i skladišta oružja na ruskoj teritoriji

- Moguće je da ćemo uništiti skladišta oružja ili vojne opreme na ruskoj teritoriji, na primer oko grada Belgoroda, odakle kreću napadi na Ukrajinu. To predstavlja pretnju Harkovu - rekao je.