28.02.2023.

11:44

Foto: AP/Tanjug

Planeta

PUTIN JE OD POČETKA SVE ZNAO?! Kremlj se oglasio o HAOSU U RUSIJI, doneta NOVA ODLUKA o vazdušnom prostoru - VANZEMALJCI, DRON, ILI NEŠTO TREĆE?!

Kremlj je saopštio da je ruski predsednik Vladimir Putin bio u potpunosti obavešten o situaciji. Gradske vlasti Sankt Peterburga u objavi na Telegramu nisu navele razlog obustave letova, nakon što su ruski mediji javili da je na nebu iznad grada uočen neidentifikovani objekat nalik dronu.

Prema prvim nepotvrđenim izveštajima ruskih medija, borbeni avioni su bili dignuti u vazduh da ispitaju situaciju i nisu ništa uočili, preneo je Rojters.

Rusko ministarstvo obrane izveštava je da je nebo nad Sankt-Peterburgom bilo zatvoreno zbog obuke snaga protivvazdušne obrane Zapadnog vojnog okruga.

"U obuku presretanja i identifikovanja uljeza uključeni su lovci dežurnih snaga PVO. Tokom obuke dežurne snage PVO razradile su problematiku otkrivanja, presretanja i identifikacije navodne mete uljeza, kao i interakcije s hitnim službama i agencijama za sprovođenje zakona u slučaju vanredne situacije", saopštilo je ministarstvo.

Na brifingu, pošto je ukinuta obustava letova, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Putin bio u potpunosti obavešten o tome. Peskov nije hteo da komentariše šta je uzrok jednočasovne obustave.