28.02.2023.

12:37

Foto: Printscreen/Telegram

Planeta

NOVI INCIDENT KOD MOSKVE! DRON pao blizu GASNE STANICE, FSB HITNO izašao na teren- ČIJA JE OVO LETELICA?! (FOTO)

Bespilotna letelica pronađena je u utorak oko 11 sati u u blizini gasne kompresorske stanice Gasproma u Kolomenskom okrugu. Prema preliminarnim informacijama, nakon pada nije bilo eksplozije.

Dron se srušio u blizini Kolomne, a meta je verovatno bio civilni infrastrukturni objekat, navodi Telegram kanal guvernera Moskovske oblasti Andrej Vorobjov.

- Dron je pao u blizini sela Gubastovo, meta je verovatno bio civilni infrastrukturni objekat, niko nije povređen. Na terenu nema žrtava i razaranja. FSB i drugi nadležni organi se bave situacijom, ništa ne ugrožava bezbednost stanovnika - napisao je on.

Podsetimo, ruski aerodrom Pulkovo u Sankt-Peterburgu danas je privremeno obustavio sve letove u , objavile su gradske vlasti na svom Telegram kanalu. Ruska novinska stranica Baza objavila je da je na nebu viđen neidentifikovani leteći objekat, nakon čega je podignuta borbena avijacija. 

Kremlj je saopštio da je ruski predsednik Vladimir Putin bio u potpunosti obavešten o situaciji, a rusko ministarstvo obrane izveštava je da je nebo nad Sankt-Peterburgom bilo zatvoreno zbog obuke snaga protivvazdušne obrane Zapadnog vojnog okruga.