28.02.2023.

15:34

Foto: Reuters/AP

Planeta

OVO ĆE BAJDENA SKUPO KOŠTATI! Dok se ŠETAO Kijevom sa Zelenskim, Tramp USRED hemijske KATASTROFE pomagao NARODU - STIŽE KAZNA NA IZBORIMA?!

Američki predsednik Džo Bajden napravio je veliku grešku posetivši Ukrajinu, jer je potpuno ignorisao iskliznuće voza sa visoko toksičnim hemikalijama u Ohaju, napisao je Istvud.

- Donald Tramp je zasenio Džoa Bajdena tako što je stigao na lice mesta u Ohajo i poneo sa sobom gomilu vode za piće za lokalno stanovništvo. Bajden je odlučio je da tamo pošalje samo svog predstavnika iz administracije i sekretara za transport.Očigledno, ovo je velika greška koju će Republikanska partija i Tramp iskoristiti - primetio je posmatrač.

Prema Istvudu, Amerikanci, uključujući gradonačelnika istočne Palestine pogođene vanrednim stanjem, Trenta Konveja, bili su besni jer je Bajden doleteo u Kijev i „delio milione dolara levo-desno“, ali nije posvetili dužnu pažnju velikoj katastrofi. Gradonačelnik je ovakvo ponašanje predsednika nazvao "najjačim šamarom", dokazujući da mu nije stalo do američkog naroda.

Teretni voz je iskočio iz šina u Ohaju 3. februara. Prevozio je nekoliko desetina vagona sa opasnim hemikalijama. Nesreća je izazvala požar i eksploziju. Otrovna isparenja su ispuštena u atmosferu, a da bi se otklonila još veća opasnost od eksplozija, spasioci su otvorili kontejnere sa hemikalijama kako bi izvršili kontrolisano paljenje.

Zbog nesreće lokalni stanovnici su evakuisani, ali im je kasnije dozvoljeno da se vrate kućama. Ministarstvo životne sredine je saopštilo da nivo zagađenja ne prelazi prihvatljive standarde. Istovremeno, kako prenose mediji, stanovnici govore o slučajevima malaksalosti, kao i uginuća životinja i riba u zoni hemikalije.