01.03.2023.

16:24

Foto: Tanjug/AP

Planeta

GRČKI MINISTAR SAOBRAĆAJA PODNEO OSTAVKU NAKON TRAGEDIJE! Preuzeo odgovornost na sebe! Uložili smo napore koji nisu bili dovoljni

Ministar infrastrukture i saobraćaja Kostas Karamanlis zbog ovoga je podneo ostavku.

Od ukupnog broja povređenih, 66 je zadržano na bolničkom lečenju, a šest osoba se nalazi na intenzivnoj nezi. Veliki broj putnika i stradalih su bili univerzitetski studenti, precizira Ekatimerini.

Grčki ministar za infrastrukturu i saobraćaj Kostas Karamanlis podneo je danas ostavku i istakao da preuzima odgovornost za ''dugogodišnje neuspehe da se popravi stanje na železnicama'', preneo je Euronews

Dodao da je podnošenje ostavke njegova dužnost i ''najmanje što je mogao da učini da oda počast žrtvama''. On je naveo da, kada se desi nešto tako tragično, nije moguće nastaviti kao da se ništa nije dogodilo.

- U ove tri i po godine uložili smo sve napore da poboljšamo stanje. Nažalost, napori nisu bili dovoljni da se spreči ovakva nesreća. I ovo je veoma teško za sve nas i za mene lično - rekao je Karamanlis.

Kako je javio BBC, šef stanice u Larisi je priveden i osumnjičen za ubistvo iz nehata. Policija tvrdi da je 59-godišnjak takođe optužen za nanošenje teških telesnih povreda iz nehata. Šef stanice, koji je zadužen za signalizaciju, negira bilo kakvu grešku i za nesreću je okrivio mogući tehnički kvar.

Istražitelji pokušavaju da otkriju zašto su dva voza bila na istom koloseku kada su se sudarula u blizini Larise.