02.03.2023.

23:10

Foto: Ap/Fotoilustracija

Planeta

(VIDEO) NOVI ŠOK ZA LEOPARDE, ABRAMSE I... NAJPRE SU RUSI ZAROBILI NEMAČKI TENK, A SADA NA FRONT POSLALI I... Ovo oružje je noćna mora za...

Kako je pisao Sohu, ruska vojska se postepeno oprema novim protivoklopnim raketnim sistemom „Hrizantema-S". Prema poznatim informacijama, raketno oružje ove mašine može da pogodi na udaljenosti od 10 km i lako probije 1000 mm oklopa.

- Njega nazivaju 'kosačem smrti'. Pravi ubica tenkova - kaže se u članku.

Kineski stručnjaci su primetili da je „Hrizantema-S" opremljena supersoničnim i visokopreciznim raketama, kao i naprednim sistemom za upravljanje vatrom i balističkim kompjuterom, koji mogu da igraju najvažniju ulogu u teškom okruženju na bojnom polju.

- Ruske hrizanteme se mogu koristiti za uništavanje američkih Abramsa i nemačkih Leoparda. Moćno oružje postaće prava noćna mora za ukrajinsku vojsku - napisao je Sohu.

Podsetimo, savetnik vršioc dužnosti predsednika DNR Denisa Pušilina Jan Gagin i zamenik sekretara donjeckog ogranka Jedinstvene Rusije Aleksej Muratov potvrdili su za TV kanal „Idi i smotri" da je tenk Leopard sa posadom iz Poljske zarobljen.

- Koliko ja znam, posada zarobljenog tenka su poljski plaćenici. Poljska generalno pokazuje maksimalnu agresiju i zauzima veću antirusku poziciju od ostalih zemalja kolektivnog Zapada - rekao je Muratov.