04.03.2023.

11:15

Foto: Printskrin

Planeta

"ISTEKAO JE ULTIMATUM VAGNERA U BAHMUTU!" Juriš na grad nastavljen tokom noći! Rusi tvrde: Iskusni ukrajinski borci se oglušuju o naređenja Kijeva!

 

"Vreme Prigožinovog ultimatuma je, sudeći po delovanju "orkestra", isteklo do večeri. Noćas je nastavljen intenzivan juriš na grad. Prema neproverenim izveštajima, neprijatelju veoma loše ide u Hromovu. Sada je siva zona, neprijatelj se povukao iza linije i tamo organizovao novu liniju odbrane“, napisao je Podoljaka u subotu na svom telegram kanalu "Svet danas sa Jurijem Podoljakom".

Pored toga, napomenuo je da je na jugu došlo do napada na područje čvorišta „Avion“.

Ranije je vojni ekspert Anatolij Matvijčuk  rekao da je deo jedinica Oružanih snaga Ukrajine počeo da napušta Bahmut suprotno naređenjima komande.

Prema njegovim rečima, Kijev zahteva od svojih snaga da zadrže grad na bilo koji način. Međutim, iskusni borci se oglušuju o naređenja, zbog čega bi u tom području uskoro mogle ostati samo najslabije obučene jedinice.

Bahmut je, prema tvrdnjama Vagner grupe, praktično opkoljen. Poslednji put koji vodi ka Časovom Jaru, koji kontrolišu Oružane snage Ukrajine, zapravo je odsečen,  po njemu puca ne samo ruska artiljerija, već i jurišne grupe u vidokrugu.

U međuvremenu, članovi Vagnera nastavljaju sa evakuacijom civilnog stanovništva iz oslobođenih područja grada. Stanovnici Bahmuta govore o lošem stanju duha Oružanih snaga Ukrajine.