05.03.2023.

13:37

Foto: AP PHOTO

Planeta

PROMENA ULOGA U UKRAJINI?! Moskva progovorila o sastanku ŠOLCA I BAJDENA, Nemce će SKUPO KOŠTATI brifing "SPECIJALNOG AGENTA", spominju se i LJUDSKE ŽRTVE?!

Ranije je Bela kuća izvestila da su američki predsednik Džo Bajden i Olaf Šolc, na ličnom sastanku u Vašingtonu u petak, razgovarali o napretku u pružanju vojne, ekonomske i humanitarne pomoći Kijevu, a takođe su potvrdili spremnost da uvedu ograničenja protiv Ruske Federacije "koliko god je to potrebno“.

- Usudio bih se da sugerišem da je narod Nemačke taj koji je sada zamoljen da preuzme glavni teret nastavka ukrajinskog nereda, a to mogu biti ne samo nemački novac, tenkovi, već i ljudi, tačnije žrtve - napisao je senator u svom telegram kanalu.

Istovremeno, Vašington će "konačno" rešiti problem ključne uloge Nemačke u EU , a onda će se, možda, pobrinuti i za Francusku, pretvarajući EU konačno u svoju koloniju, dodao je on.

- Ako se Šolc usudi da „skoči“, onda desetine hiljada američke vojske iz svojih baza u Nemačkoj, stotine američkih agenata koji čuju i čitaju sve i svašta u hodnicima nemačke moći, sveprisutni lobisti Ujka Sema u Berlinu, to neće dozvoliti, a ako to ne uspe - naćiće zamenu za njega - rekao je Klimov.

Informer

 

Senator smatra i da je Šolc izvučen na razgovor na drugu hemisferu Zemlje, gde će biti minimum „curenja”, gde su, pored „starog Bajdena”, možda bili i drugi važni „sagovornici”.

- Sve ovo više liči na brifing specijalnog agenta nego na pregovore šefova suverenih zemalja - smatra on.

S tim u vezi, Klimov je podsetio da je 2020. godine u Londonu Volodimir Zelenski bio na poverljivoj obuci u zgradi MI6.

- Šolcu su Jenkiji rekli nešto čemu se ne može verovati ni telefonom ni poštom – nešto što drugi Nemci ne bi trebalo da znaju.Iz toga sledi da martovska „poseta“ neće doneti ništa dobro narodu Nemačke - zaključio je političar.