07.03.2023.

08:06

Foto: Reuters/AP/Deep State

Planeta

ŠTA POSLE BAHMUTA? Crne prognoze ukrajinskih OFICIRA, pakao prelazi NA DRUGE GRADOVE, Kijev više NEMA SNAGE - Rusi pred VELIKOM POBEDOM na ISTOKU?!

- Ljudi moraju da shvate da ako Oružane snage Ukrajine sada napuste Bahmut, uprkos žrtvama koje smo podneli... ovaj pakao koji se tamo sada dešava prenećemo u druge gradove - rekao je on.

Na primer, Časov Jar, Kramatorsk i druga mesta u DNR mogu se naći na udaru, kaže Jaroslavski.

Teška situacija za ukrajinske snage i u Lugansku

Ukrajinske trupe nemaju više potencijal za pokretanje ofanzive u području Svatova i Kremene u Luganskoj Narodnoj Republici, izjavio je u utorak oficir 95. posebne vazdušno-jurišne brigade Jurij Kočevenko.

- Danas se vode žestoke borbe u području Svatova i Kremene, oni (ruska vojska) su značajno napredovali, akumulirali snagu, dok smo mi izgubili ofanzivni potencijal. Situacija je prilično ozbiljna i napeta. Generalno, kako god da vršimo procenu situacije, nas je tri puta manje. Nema potrebe da se previše sekiramo, ako budemo morali da napustimo neko naselje - rekao je Kočevenko televiziji Rada.

U februaru su ukrajinske trupe neuspešno pokušale da krenu u ofanzivu u području Kremena, pretrpevši nove gubitke. Zatim su se vratili na ranije položaje.