07.03.2023.

11:50

Foto: Tanjug

Planeta

"KRIMINALNOJ HOBOTNICI OSTALA SAMO GLAVA!" Mandić SIGURAN u POBEDU nad Milom Đukanovićem!

- Otkinuti su joj pipci, ali je ostala glava koja je najopasnija. Imam najviše političkog iskustva od svih koji su izazvali Đukanovića. U ovoj borbi sam pokazao da mogu da ga pobedim kao što sam ga pobedio 2020. godine. Ta pobeda znači da mogu da izađem i kažem da smo ga pobedili - rekao je Mandić.

On je na skupu održanom u Mediteranskom sportskom centru u Budvi poručio da politička opcija kojoj pripada nikada nije imala ništa sa Đukanovićem za razliku od, kako je rekao, mnogih drugih.

- Prošli smo jedan trnovit put i dočekali pobedu 30. avgusta. Do tog datuma, mi smo bili opozicija i kao takvi imali odgovornost za nas, naše porodice i onaj deo Crne Gore koji je tražio pobede. Nakon 30. avgusta imamo odgovornost za čitavu Crnu Goru. Mi smo većina u ovoj zemlji - kazao je Mandić.

Put deoba ne postoji, poručio Mandić i istakao da treba pozvati sve čestite ljude, i one koji su nekada iz zabluda glasali DPS, da zajedno budu braća, te da je Crna Gora naša država, “naša zemlja i da u njoj možemo biti srećni samo ako su svi srećni”.

Istakao je i da su kreatori ideje pomirenja sami građani Crne Gore sa kojima je razgovarao u prethodnom periodu i da su zbog te superiorne, kako kaže, ideje prosute mnoge laži u režiji bivšeg režima.

- Danas se u Podgorici sudi bivšem direktoru tajne policije, bivšoj predsednici Vrhovnog suda, predsedniku Privrednog suda, policajcima koji su bili kriminalci... Mehanizam je krenuo u dobrom pravcu, ali da bi brže išao, mi danas moramo da raširimo ruke, a ja sam ruku ispružio. Ajmo, braćo, da zajednički radimo - rekao je Mandić.

Pripadnici manje brojnih naroda su, kako kaže Mandić, bili žrtve kampanje da neko sa ovog političkog spektra radi protiv njih.

- Setite se izbora 1997. godine koji su podelili Crnu Goru. Imamo konkretne dokaze da su nacionalne manjine bile ugrožene od Mila Đukanovića i njegovih policijskih struktura. Setite se 'Lima', 'Orlovog leta'… setite se svega toga. Niko od nas, pogotovo ne Andrija Mandić i naši poslanici, ništa nažao nije učinio manjinskim narodima - objašnjava Mandić.

Cilj mu je, kaže, da svi rade zajedno i da DF ima dobre ideje, te u prilog tome pomenuo EPCG, Železaru i preduzeća u Budvi i Pljevljima.