08.03.2023.

08:37

Foto: Printscreen Twitter

Planeta

(VIDEO) VOZ ISKOČIO IZ ŠINA! Tragedija u EGIPTU, spasioci izvlače MRTVE I POVREĐENE iz vagona, tužilaštvo POKRENULO HITNU ISTRAGU!

Voz je iskočio iz šina dok je prolazio kroz stanicu Kaljubu na putu za grad Menuf u delti Nila, navodi se u saopštenju državnog tužilaštva koje je dodalo da je pokrenuta istraga o uzroku nesreće, preneo je AP.

Najmanje 20 vozila hitne pomoći poslato je na lice mesta, a povređeni su prebačeni u obližnje bolnice, saopštile su egipatski zvaničnici.

Na snimcima koji objavljeni na društvenim merežama zabeleženo je kako spasioci izvlače putnike kroz prozore olupina vagona. Iskakanje vozova iz šina i sudari su uobičajeni u Egiptu gde železnički sistem ima istoriju lošeg održavanja infrastrukture i nestručnog upravljanja, navodi AP.

Poslednjih godina egipatska vlada najavljuje inicijative za modernizaciju i poboljšanje železnice, a 2018. godine predsednik Abdel Fatah al Sisi izjavio je da je za remont zapuštene železničke mreže potrebno oko 250 milijardi egipatskih funti (oko 8,13 milijardi dolara).