09.03.2023.

13:28

Foto: Reuters/Printscreen Youtube

Planeta

(VIDEO) RUSKI VODITELJ POBESNEO U EMISIJI! Solovjov traži da se STALJINISTIČKIM metodama porazi Ukrajina! "KADA ĆEMO SPROVESTI PUTINOVE REČI?!"

Solovjov je u svojoj emisiji na državnom kanalu Rusija 1 poručio gostima da ruska vojska mora brutalno da odgovori ukrajinskim snagama.

Savetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova Anton Geraščenko je na Tvitteru podelio kratki isečak iz emisije u kojem Solovjov poziva na korištenje metoda istaknutih sovjetskih obaveštajnih zvaničnika Pavela Sudoplatova i Lavrentija Berije. 

"Moramo koristiti metode iz Staljinovog vremena"

- Dakle, pitanje za nas je, kada ćemo početi da nemilosrdno uzvraćamo? Kada ćemo početi da sprovodimo reči (ruskog predsednika) Vladimira Vladimiroviča Putina, vrhovnog komandanta - upitao je Solovjov.

- U ratu smo sa teroristima i to se mora vrlo jasno da se shvati. Moramo koristiti metode koje su se koristile u Staljinovo vreme. Dobro razvijena teorija i praksa tako istaknutih ličnosti kao što je drug Sudoplatov - koji su bili u stanju da reše postavljene zadatke. I drug Beria, ne bojim se tog prezimena - nastavio je. 

Beria je pogubljen zbog izdaje

Sudoplatov, rođen u današnjoj Ukrajini, bio je visokorangirani obaveštajac u Sovjetskom Savezu. Učestvovao je u velikim operacijama, uključujući atentat na Staljinovog protivnika i vodećeg komuniste Lava Trockog 1940. godine.

Berija je bio jedan od šefova Staljinove tajne policije, za kog se sumnja da je izvršio višestruka silovanja žena, kao i mučenja i ubistva mnogih drugih. 1953. godine je proglašen krivim za izdaju i pogubljen.