10.03.2023.

08:39 >> 10:05

Foto: Tanjug/AP

Planeta

KRVAVI NAPAD NA CRKVU JEHOVINIH SVEDOKA! JEZIVI SNIMAK IZ HAMBURGA, čulo se najmanje 25 pucnjeva! Osmoro poginulo u masakru, očevici opisali horor! (FOTO, VIDEO)


List navodi da, prema navodima policije, postoje indicije da bi počinilac mogao biti među poginulima na događaju koji su organizovali Jehovnini svedoci. 

Lokalni list Hamburger Morgenpost izveštava da je 17 osoba lakše ranjeno.  Policija je na Tviteru napisala da "nema pouzdanih informacija" o motivu zločina. Takođe je najavljeno da će predstavnici policije danas popodne na pres konferenciji izneti detalje događaja i rezultate istrage.

Gregor Misbah, koji živi u blizini zgrade gde se dogodio masakr, čuo je pucanj, nakon čega je snimio osobu koja je ušla u zgradu kroz prozor. Tada su se, kako kaže, čuli pucnji. Osoba koju je video kasnije je izašla iz dvorane, viđena je u dvorištu, a zatim je ispalila još hitaca unutra.

Misbah je za nemačke medije rekao da je čuo najmanje 25 pucnjeva.

Lara Bauh koja takođe živi u blizini za Bild je izjavila da je napadač pucao u četiri navrata.

- Tokom ovih perioda, uvek je ispaljivao po nekoliko hitaca, u razmaku od otprilike 20 sekundi do jednog minuta - rekla je Bauh.