10.03.2023.

11:13

Foto: Reuters

Planeta

VOĐI VAGNERA ISKLJUČILI SVE TELEFONE ZA SPECIJALNU KOMUNIKACIJU?! Prigožin žestoko prozvao ruski vojni vrh: BLOKIRAN SAM, hvala industrijalcima!

Prigožin tvrdi da su njegove komunikacije prema ruskim organima za donošenje odluka blokirane kako bi se sprečio da traži municiju za svoju kompaniju, prenosi EFE u petak.

- Da bi me sprečili da tražim municiju, isključili su mi sve telefone za specijalnu komunikaciju iz svih kancelarija i iz svih jedinica - rekao je Prigožin na audio snimku objavljenom na njegovom Telegram nalogu, prenosi CNN.

On je naglasio da se situacija nije promenila u pogledu nestašice municije, koje nedeljama traje za Vagner grupu, glavnu rusku jurišnu snagu u Bahmutu, u najžešćim borbama na istoku Ukrajine.

- Blokirali su sve 'propusnice' u svim institucijama u kojima se donose odluke. Neću ih imenovati, da ih ne diskreditujem - dodao je Prigožin, čije su nesuglasice sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šoiguom i Generalštabom izašle na videlo, a u sredu je objavljena i Vagnerova pesma u kojoj traže oružje i spominju Šojgua. 

Biznismen je naglasio da mu jedino preostaje da traži municiju preko medija i da će to "verovatno" učiniti. 

- Ipak, nije sve tako loše. Ima pozitivnih stvari. Zahvaljujem se industrijalcima - rekao je Prigožin i lično se zahvalio ministru industrije i trgovine Denisu Manturovu na proizvodnji municije.