12.03.2023.

14:33

Foto: AP/Photo

Planeta

NATO OVO MOŽE SAMO DA SANJA! Ruska ZVER od TENKA ima KLJUČNU prednost nad ZAPADNIM OKLOPOM, na frontu gotovo NEVIDLJIV, a kad projektil krene...

Novi tenk T-90M ima opremu koja povećava izdržljivost vozila, efikasno ga kamuflira na frontu i poboljšava situacionu orijentaciju posade, rekao je za RIA Novosti član posade T-90M koji koristi pseudonim „Azer“.

- Ovo naše vozilo, mogu reći čak i najbolje, ima najnoviju opremu koja vam omogućava da nanesete maksimalnu štetu neprijatelju, kao i da spasite živote članova posade – uleteo je ATGM, doleteo je oklopni projektil, ali rezervoar sve izdržava - rekao je Azer.

Na tenk instaliran novi sistem navođenja, koji pomaže da se otkrije kada neprijatelj nišani u tenk, i istovremeno stvara smetnje, dajući posadi mogućnost da promeni položaj. Prema svedočenju tenkiste, posada je već jednom spašena tako što je napredni sistem oborio navođenje neprijateljske rakete koja su letele na tenk.

Informer

Takođe, T-90M ima poseban kamuflažni kompleks, koji smanjuje termičku vidljivost mašine.

- Toga nema u NATO tehnologiji. Mi njih vidimo, ali oni ne pucaju na nas - rekao je tanker.

Pored toga, T-90M ima dva nišana - odvojeno za komandanta i odvojeno za nišandžiju. 

Istovremeno, njih dvojica mogu da daju oznaku cilja jedni drugima, kao i da zajedno posmatraju isti cilj.

Automatski utovarivač takođe daje prednost - pouzdaniji je od čoveka (kao što je to slučaj u nekim zapadnim tenkovima), jer u slučaju pogotka u tenk, član posade može biti onesposobljen da izvrši zadatak.