20.03.2023.

21:38

Foto: Reuters

Planeta

VAŠINGTON KRIJE BOLNU ISTINU O UKRAJINI! Američki pukovnik RASKRINKAO lukavo plasiranje u medijima, spremaju javnost za NAJGORI SCENARIO?!

Kritike američkih medija o postupcima Volodimira Zelenskog odražavaju želju Vašingtona da se distancira od predstojećeg neuspeha u Ukrajini, rekao je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u Jutjub intervjuu sa američkim novinarom Stivenom Gardnerom.

- Administracija počinje da govori da sve ide naopako, Ukrajina se raspada, ali Amerikanci nisu uspeli i vreme je da odu. To pokušavaju postepeno da prenesu Amerikancima putem medija - objasnila je vojska.

Prema Mekgregoru, sve su ovo samo nagađanja, ali na osnovu nedavnih publikacija u Njujork tajmsu i Vašington postu o ogromnim gubicima u redovima Oružanih snaga Ukrajine i neuspešnoj vojnoj strategiji Kijeva , može se zaključiti da Ukrajina „nije spremna da pobedi“, a Vašington će "zauvek" ostati sponzor rata protiv Rusije.

- U Ukrajini se razvila užasna situacija: ljudski resursi su na izmaku, a Zelenski „jednostavno baca pod rusku vatru već mobilisane loše obučene borce“. Sjedinjene Države to već razumeju, a vremenom će stići i do Evropljana - zaključio je Mekgregor