24.03.2023.

21:33

Foto:

Planeta

ĐUKANOVIĆ SIGURAN U POBEDU! Grubim rečima potcenio protivnika pa poručio javnosti: Ostvarićemo cilj, ne bavimo se obmanama

Upitan da prokomentariše ocene protivkandidata Jakova Milatovića da predsednički kandidat DPS-a u drugom krugu neće osvojiti ni 100 hiljada glasova, Đukanović je kazao da su to neutemeljeni navodi i optimizam bez pokrića.

- Nije daleko do drugog kruga, videćemo koliko ćemo glasova imati, tako da ne bih se uključivao u te propagandističke trikove karakteristične za neozbiljne ljude u predizbornoj kampanji - rekao je Đukanović novinarima posle polaganja venca grčkom nacionalnom junaku Vasu Brajoviću.

Upitan na koliko glasova računa iz dijaspore i od manjinskih naroda, Đukanović je kazao da ima veliki rezervoar glasova.

- Sigurno ne ispod 40 hiljada glasova. Ne pričamo o dijaspori, domaćim građanima, već o ljudima koji su u biračkom spisku - rekao je Đukanović, prenose Vijesti.me.

On je kazao da je Vlada Zdravka Krivokapića pokušala da izbaci dijasporu iz biračkog spiska i da im ukine biračko pravo.

Informer

Milo Đukanović

To je, kako je naveo Đukanović, sprečeno odlučnom politikom opozicije i otporom tih ljudi.

Đukanović je istako da dijaspora nije u nekom specijalnom aranžmanu sa njim, kao što se, kako je naveo, pokušava spočitati.

- U prvom krugu smo ostvarili naš cilj. Imamo cilj i u drugom krugu, to je pobeda i u nju apsolutno verujem - rekao je Đukanović.

On je naveo da ima jasnu strategiju za pobedu u drugom krugu.

- Ne računamo na nepostojeće birače, nismo skloni obmanama. Apsolutno sam siguran da ćemo 2. aprila imati saldo koji će biti dovoljan za pobedu - rekao je Đukanović.

On je kazao da Crna Gora treba da nastavi putem kojim se kretala do 30. avgusta 2020. godine.

Kako je naveo, jasno je da je osnovni naum i politički zadatak njegovih protivnika na ovim izborima kako srušiti Đukanovića, a ne kako otvoriti bolju perspektivu Crnoj Gori u sledećih pet godina.